Trappeslibning

Trappeslibning og slibning af trapper realiseres tit når der udføres gulvafslibning. Som ved gulvafslibning kan trapper med trætrin afslibes og blive flotte som nye på ny.

Trappeslibning

Hvad er prisen på

Trappeslibning er mere ressourcekrævende pr. kvadratmeter end afslibning af gulve, og prisen udregnes derfor pr. trappetrin og ikke pr. kvadratmeter. Der er skiftende processer til afslibning af trapper afhængig af trappetypen. Her skelnes almindeligvis mellem:

  • Indre trapper
  • Hovedtrapper
  • Udendørs trappe
  • Trapper behandlet med fernis.

Hvor udføres trappeslibning?

Alle typer trapper i træ kan med fordel afslibes. Trappeforkanten samt den vandrette trædeflade afslibes, og altså ikke Sidestykker, gerichter, gelænder og mellemstykker o.s.v.

Afslibning af trappetrin

En indvendig trappe er trapper i et hjem, til eksempel en lejlighed eller et hus. Hvor derimod en trappeopgang er betegnelsen for trapperne i en etageejendom. Trapper, der forhen har været behandlet med fernis må renoveres med specialmaskiner, udstyr og rekvisitter.

Afslibning af trapper

Afslibning af trapper laves med en lille sliber, og efter helt samme principper som ved gulvafslibning. Afslibningen foretages som ved en almindelig fuldslibning af gulve:

  • Grovslibning
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Let slibning
  • Polering

Trapper afslibes 4 – 5 gange afhængig af overfladen. Der indledes med en grovslibning og det grove sandpapir, for at fjerne den eksisterende overfladebehandling. Fra da af afslibes der med finere og finere sklibekorn, indtil finishen er fin.

Støv og trappeslibning?

Afslibning af trappe støver rimelig meget mere end en typisk gulvslibning. Det skyldes at der bruges mindre håndholdte slibemaskiner, med indsnævret støvsuge kapacitet. Efter overfladeslibningen støvsuges alle vandrette flader, hvorfor udslippet af støv vil bære begrænset.

Må en trappe behandles?

Umiddelbart efter trappeslibningen, må der udføres en efterbehandling. Her vil du kunne vælge imellem olie, lak, lud og eventuelt med hvidpigment. Hvid olie, hvid lud, og hvid lak er efterstræbte overfladeløsninger til enhver bolig og hjem. Gulvbehandlingen beskytter og skåner træet, og skaber en slidstærk overflade.

Hvad koster afslibning af trapper og trappeslibning?

Prisen på trappeslibning og afslibning af trapper afhænger af trappens kvalitet og størrelse samt hvilken behandlingsløsning der udvælges. Opnå billig afslibning af trapper og trappetrin samt kort ventetid.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes