Maling

Maling af parket benyttes meget sjældent, eftersom udseendet af træ af den grund vil forsvinde. Træ er et forunderligt naturens materiale, som står godt til ethvert lejlighed eller hus. Træ som gulvbelægning skaber trivsel, hygge og varme. Dette billede vil dog falde bort ved overmaling. Det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan et bræddegulv males, så brug for altid en erfaren gulvmand til gulvmaling.

Hvorfor male parketgulve?

Maling er en slidfast fremgangsmåde som er fulddækkende. Derigennem kan træets naturlige udseende ikke anes, derimod opnår man med maling en heldækkende ensfarvet overfladebehandling. Maling er en supergod overflademulighed til utrolig slidte trægulve, som ikke tåler en gulvafhøvling eller gulvafslibning.

Typer maling til plankegulve og parketgulve?

Der benyttes typisk to forskellige slags gulvmaling, epoxy og alkyd. Begge malingstyper er ret slidstærke og anvendes ikke kun på gulve af træ, men også på betongulve i lagerhaller og fabrikshaller hvor der køre gaffeltrucks.

Hvorfor gulvmaling?

I fald et gulv er nyt eller nyslebet, vil behandling med maling være skørt. Fuldmaling anvendes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at hemmeligholde skader, herunder misfarvninger, revner, huller, dybe hakker. Et malet parketgulv eller plankegulv er rengøringvenlig, smudsafvisende og let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet

Parket eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste snavs, fedt, smuds eller støv vil skabe problemer.

Hvordan plejes og rengøres et malet parket eller plankegulv?

Såfremt malingen viser tegn på slid, kan det behandles påny. Er malingen slidt gennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Gulvvedligeholdelse, gulvpleje og gulvrengøring er let ligesom på et lakbehandlet parket eller plankegulv. Ved støvsugning og gulvvask får du et rent plankegulv eller parketgulv let og hurtigt, hvilket naturligvis er vellidt hos børnefamilier.

Er der farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk patina. Et malet trægulv kan også påmales border og kanter.

Skriv til os for en snak om muligheder for dit plankegulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes